Venera je sreća
22 siječnja, 2017
Bakreni orgonski koluti
22 siječnja, 2017

Akaša – misterium magnum

Piše: Božica Glavač, Life coach, praktikant i trener
Akashic Code, InOptimum coaching akademije

Akaša je predmet raznih teorija. Tako Helena Blavatska u svom djelu „Tajno učenje“ opisuje akašu ovako: “Akaša, astralna svjetlost, može se opisati kao univerzalna duša, matrica Univerzuma, mistrerium magnum iz kojeg je razdvajanjem rođeno sve što postoji. To je razlog postojanja, nešto što ispunjava beskrajna prostranstva, pa i sam Prostor.”

Rudolf Štajner u svom djelu „Iz akaša kronike“ kaže da je akaša zapis mentalnog nivoa u kome se čuva sva prošlost i budućnost i u kome su zapisani svi događaji materijalnog nivoa, ne samo na našoj planeti, već u cijelom svemiru.

UVOD U AKAŠU

Prema hindu učenju Akaša je životni duh ili duhovna moć, sastavni je dio svih okultnih fenomena, neuništivi izvor svemoći, tvar iz koje sve poteče i u kojoj sve završava. Prirodni zakoni, gravitacija, materija, energija, misaona kreacija, memorija sve su to prema istočnjačkom vjerovanju različiti aspekti jedinstvene Akaše. Mnogi autori ističu da su u ‘arhivama akaše’ pohranjene nebrojne informacije. Između ostalog i ove:

– Energetski oblici nastali kao posljedica ljudskih želja, čežnji i mentalnih aktivnosti, te posmrtna iskustva ljudskih bića;
– Sva životna iskustva živih bića od nastanka svijeta naovamo;
– Sve klimatske i geološke promjene;
– Svi događaji i aktivnosti važni za minerale, floru i faunu, te njihove prapočetke;
– Aktivnosti ‘solarnih anđela’ koji duhovno utječu na ljudska bića za koje su vezani od samog njihovog početka;
– Život, aktivnost i iskustva tkz. elementarnih sila ili ‘duhova Prirode’;
– Sve aktivnosti vanzemaljaca i bića podzemnih svjetova, njihove posjete našoj planeti i iskustva koja su stekla iz tih posjeta;
– Sve aktivnosti Bijele lože, njenih duhovnih učenika i pristalica, rezultati njihovih magičnih obreda, aktivnosti i svi događaji što su se zbili u legendarnom grada svjetlosti Shangrila;
– Sve aktivnosti na eteričnom planu Crne lože, Sotone i njenih duhovnih sljedbenika, te rezultati njihovih mračnih magičnih obreda;
– Sve aktivnosti ‘eteričke faune’ što se hrani negativnim energetskim nabojem, koji stvaraju niski ljudski porivi, izopačenosti i perverzije…

U knjizi Znanost i akašičko polje, autor Ervin Laslo to polje naziva A poljem te naziv objašnjava time da u sanskritskoj i indijskim kulturama, akaša je sveobuhvaćajući medij koji jest u podlozi svih tvari koji postaje sve stvari. Naša tjelesna osjetila ne registriraju akašu, ali možemo je dosegnuti putem duhovne prakse.

Tako su drevni rišiji dosezali u akašu posredstvom discipliniranog spiritualnog načina življenja i putem joge. Veliki indijski jogi Swami Vivekanada kada govori o akaši kaže da je čitav univerzum sastavljen od dva materijala, od kojih jedan nazivaju akašom. Ona je sveprisutno, sveprožimajuće postojanje. Sve što ima oblik, sve što je rezultat spajanja, razvijeno je iz akaše. Genij Nikola Tesla također je govorio o „izvornom mediju“ koji ispunjava prostor i usporedio ga je s akašom. U svom neobjavljenom djelu „Najveća dostignuća čovjeka“ napisao je da je taj izvorni medij neka vrsta polja sile, postaje materijom kada prana, kozmička energija, na njega djeluje, a kada djelovanje prestane, materija nestaje i vraća se u akašu.

Znanstvenici danas shvaćaju da prostor nije prazan i da je ono što zovemo kvantnim vakuumom zapravo kozmički plenum. Dakle akašička kronika je knjiga života u koju se sve zapisuje, sve što se je ikad dogodilo ili će se dogoditi. Akašička kronika ili zapis sadrži priču svake duše koja je ikad živjela na ovom planetu. Carl Jung ovo naziva kolektivnim umom čovjeka. Ervin Laslo svjedoči o nadarenim ljudima koji su čitali akašičke zapise. Tako sa mnogo simpatija opisuje psihičke sposobnosti američkog medija Char Margolis koja je u tv showovima čitala događaje iz akašičkog zapisa sa velikom preciznošću. Njena je misija pokazati ljudima kako smrt nije kraj već stvarno novi početak.

Akašički zapisi su skladište informacija koje konzultiraju svi veliki vidovnjaci kroz ere, uključujući i Edgara Caycea. Svatko od nas je imao barem jedno iskustvo u svom životu gdje je imao pristup ovom polju. Naravno, s vremenom su razvijene razne metode kojom se otvara pristup akaša zapisima.

RAD U AKAŠI – AKASHIC CODE

Ako je akaša skladište informacija ili baza podataka i sadrži apsolutno sve informacije o svakoj duši tada ona ukazuje i na informacije koje nas blokiraju u životu. To je polje koje je vrlo moćno i u njemu je pohranjeno neograničeno znanje pa i ono u vezi nas. To polje može nam biti dostupno cijelo vrijeme. Iz tog polja možemo sagledati iz perspektive duše tko smo, možemo spoznati koja nam je životna svrha, možemo saznati što nas sprečava i ograničava da živimo ispunjen život.

Znanje i energija koje se nalaze u polju Akashe omogućuje našem fizičkom, mentalnom, emocionalnom, duhovnom tijelu, te ostalim suptilnim dijelovima nas da se uskladimo s namjerom naše duše. Ovo je temeljna stvar koju moramo postići kako bismo ostvarili svoje najviše potencijeale i unaprijedili segmente svog života koji su nam važni.

Cilj rada na akaši je doći do pozicije apsolutne istine. Sa duševnog nivoa možete promatrati i sagledati svoj život kakav je sada, svjesne i nesvjesne odluke, uvjerenja i vjerovanja koja ste donosili kroz život te spoznati njihov smisao. Na ovaj način spoznajete i povezujete se sa životnom svrhom i postajete svjesni što je problem i što vas koči u životu i što vam onemogućuje da živite svoju bazičnu prirodu. Dugo je ovo znanje bilo dostupno samo duhovnim majstorima. Razvojem svijesti ovo znanje je sada dostupnije.

AKASHIC CODE primjenjuje se u radu s drugim ljudima te im se pomaže u različitim aspektima života. Koristeći ovo znanje možemo pročistiti i zaštititi prostor, okružje i situacije te raditi i na daljinu. Kako je Akasha energetska arhiva povijesti svake duše i njezinih mogućih budućnosti za povezivanje s ovim moćnim izvorom potrebno je poznavati svoj kod i način povezivanja za što se koristi metodologija i tehnike kojima su obučeni treneri.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –
Kontakt: 091 94 88 328
– – – – – – – – – – – – – – – – – –