Čudnovati čajevi iz Hrebinca
22 siječnja, 2017
Šapat Atlantide – glazba za višu svijest
22 siječnja, 2017

Čarobnjak iz Vladivostoka

Kvantna medicina i manualna terapija

Dr. Igor Karneev, popularno zvan “čarobnjak iz Vladivostoka”, ujedinio je kroz svoju praksu neke od najvećih antagonističkih trendova moderne i tradicionalne medicine: visoku tehnologiju dopunio je personalnim pristupom pacijentu, kvantnu i radiotermičku dijagnostiku manualnom terapijom, a svoje univerzitetsko obrazovanje izučavanjem tradicionalnih medicina Istoka.

Pored brojnih diploma na zidu njegove ordinacije visi i slika Osho Rajneesha. Premda je ugled stekao izvanrednim tretmanima bolesti kostiju i kralježnice, holistički pristup čovjekovu zdravlju ostao je njegova primarna motivacija. Njegova ordinacija puna je skupocjene medicinske opreme, no najveći broj problema dr. Karneev rješava vlastitim rukama, manualnom terapijom koja podsjeća na kiropraktiku.

Na čemu se zasniva Vaš dosta neobičan pristup dijagnostici i liječenju?

– Zasniva se na filozofiji da sve što se događa u prirodi događa se i u čovjeku samu. Mi nismo odvojeni od nje koliko god se to trudili biti. Bolesti izviru iz nepovezanosti čovjeka s majkom prirodom i sa samim sobom. Zato je moj prvi zadatak ponukati pacijenta da se zapita zašto je u njemu bolest nastupila. Kasnija precizna dijagnostika i sam tretman tek su formalnost ukoliko pacijent osvijesti one procese koji su doveli do anomalija. No, to osvješćivanje je najteži dio posla, u mnogim slučajevima i pretežak.

Je li visoka tehnologija dovoljna za pravilnu dijagnozu?

– Bio sam ravnatelj jedne bolnice još u doba Sovjetskog Saveza kada je oprema posvuda bila vrlo oskudna pa smo bili primorani primjenjivati neposrednije metode dijagnostike. To je takozvana “ruska škola” dijagnostike – simptomi bolesti naziru se kroz govor, geste, opažaju se kroz boju kože. Pored toga, indijska i kineska tradicionalna medicina i danas su jako instruktivne u području dijagnostike. Suvremeni aparati koje posjedujemo djeluju upravo na spoznajama o akupunkturnim točkama kao energetskim čvorištima i na meridijanima kao energetskim provodnicima.

Što je to kvantna medicina kojom se bavite?

– To je nova medicinska grana koja spaja najsuvremenija dostignuća biofizike i kvantne fizike sa poznavanjem energetskih polja organizma. Službeno je u Briselu 1989. g. proglašena za medicinu trećeg milenija. Bazira se na spoznaji sovjetskih znanstvenika koji su promatrajući kozmičke mikrovalove pronašli i mikrovalove u nama (30 – 300 milijardi herca) što znači da naše stanične podjedinice vibriraju u istom frekventnom opsegu. To je nadasve značajan podatak jer se po njemu mogu mjeriti pojedine frekvencijske anomalije koje sugeriraju poremećaj u organizmu.

Kako kvantna medicina vidi ljudski organizam?

– Vidi ga kao komplicirani kibernetski sustav na više razina povezan jako razvijenom energetsko-informativnom mrežom. Odnos stanica-organ-organizam podrazumijeva projekcije i na horizontalnim i vertikalnim razinama. To znači da svijest o bolesti ne nose samo ugrožene stanice i organi, već i sve stanice cijeloga organizma. One su sposobne braniti se kroz sustave složenih mehanizama samoregulacije.

Stoga je osnovni moto ove medicine – dopustiti pacijentovom tijelu samoozdravljenje. Mi u tome samo pomažemo. Sustav Antel je programsko-dijagnostički kompleks kojim je moguće izvršiti pregled funkcije svakog organa na razini stanice. Precizniji je od starijih sustava poput Amstada ili Oberona koji se zaniva na snimanju moždanih impulsa pa je povećana mogućnost subjektivne procjene stanja pacijenta.

Na koji se način manifestira poremećaj u organizmu?

– Kroz temperaturu. Povišena temperatura je jedna od manifestacija bolesti, kao što na bolest ukazuje i povećan broj limfocita u krvi. To signalizira da se organizam bori protiv “uljeza”, a mi smo obično navikli da mu “pomažemo” uzimanjem kemijskih lijekova koji temperaturu spuštaju. Na taj način samo brišemo svijest o postojanju problema u organizmu. Štoviše, opterećujemo njegov suptilan sustav da prerađuje strane kemijske supstancije, umjesto da mu pomognemo da se sâm obračuna s “agresorom” pokrećući ili podižući samoobranu i samoiscjeljenje na višu razinu.

Kada već spominjete temperaturu… Ima li ovaj radiotermički analizator ikakve veze s tim?

– Itekako! Ovaj radiometar je jedini takav u Hrvatskoj. Na temelju temperaturnih razlika u pojedinim kralješcima ili cijeloj kralježnici omogućuje nam da ustanovimo upale koje se tu mogu razvijati i kroz više desetljeća života. Kralježnica je stablo života – tako su nas učili drevni mudraci Istoka. Zahvaljujući upalama, živci općenito slabe što pogoduje oboljenjima. Bolesti srca često su usko povezane s poremećajima u kralježnici. Svaki je kralježak povezan s pojedinim organom.

S kojim se bolestima najčešće susrećete?

– Sve bolesti imaju jedan uzrok. Ljubav, odnosno nedostatak iste. (Smijeh). Evo, dat ću vam primjer. Muški organ ljubavi je srce i zbog zanemarivanja osobnih potreba najčešća oboljenja kod muškaraca povezana su sa srcem. No, kod žena organ ljubavi je dojka. Stoga je rak dojke tako čest jer žena je danas preopterećena obvezama prema obitelji i poslu pa zato njezin organ ljubavi stradava.

Zanimljivo je da uz svu tu visoko razvijenu tehnologiju pacijente tretirate vlastitim rukama!

– To spada u manualnu medicinu. To je posebna metoda liječenja rukama. Po dijagnozi manualni terapeut posebnim tehnikama uklanja patološke promjene u zglobovima, mišićima, živcima i unutarnjim organima. Manulana medicina osniva se na liječenju kralježnice kao temeljnog energetskog kanala i glavnog nosača tijela. Njeno stanje odgovorno je za zdravlje cijelog tijela.

U čemu se manualna medicina razlikuje od kiropraktike?

– Nema potrebe uspoređivati ih budući da je kiropraktika samo dio manulane medicine koji može riješavati samo uzak segment čovjekova zdravlja. Kiropraktičar manipulira na kralježnici ili kosti jednostavnim pritiskom, međutim učinci su takve terapije uglavnom ograničeni i kratkotrajni. Manualna medicina ukjučuje ne samo elemente kiropraktike već i akupresuru, mikrorefleksnu masažu, automobilizaciju i energetsko balansiranje svih sustava organizma što omogućuje rješavanje cjelokupnog zdravlja čovjeka.

————————————–
099 2139175
Bijeli lotos
Hotel Varaždin, Varaždin
————————————-