Raspored vježbanja joge 2019/20 Varaždin Lepoglava Ivanec Ludbreg
22 siječnja, 2017
Umijeće opraštanja
22 siječnja, 2017

Joga za djecu i u Varaždinu

Poput svojih roditelja i djeca žive u užurbanome svijetu: školske obveze i dodatne aktivnosti, trgovinski centri, kompetitivne video igre i sportovi u mladim bićima uzrokuju stres i napetost.

I ako se nekima to ne mora tako činiti, dijete je također podložno svim negativnim čimbenicima suvremenoga života. Stoga je joga dobar izbor kojim svaki roditelj može priuštiti svome djetetu opuštanje ali i svestraniji razvoj osobnosti.

Brojne su prednosti bavljenja jogom od malih nogu. Joga smanjuje unutarnju napetost, pospješuje samopoštovanje i osjećaj za tijelo i zdravlje i to kroz nenatjecateljski pristup kojim se njeguje suradnja i samilost umjesto nesmiljenoga natjecanja s drugima. Čak i povremeno vježbanje joge značajno doprinosi razgibanosti, snazi i koordinaciji pokreta a istodobno pridonosi razvoju koncentracije i osjećaju unutarnjega mira. Djeca razvijaju dublji uvid u vlastitost i svijet oko sebe.

Radionice joge za djecu zamišljene su kao igraonice. Asane koje se prakticiraju nose imena raznih životinja i biljaka tako da je moguć zaigrani i interaktivni odnos između polaznika i voditelja. Djeca se uživljavaju u snagu lava, eleganciju labuda i postojanost stabla. Sat vremena prođe jako brzo. Roditelji mogu ostati uz svoju djecu i vježbati s njima ili ih ostaviti u veseloj grupi vršnjaka.

Joga studio Shakti u Varaždinu prvi organizira jedinstvene radionice joge za djecu svake subote prijepodne.