Orgonski generator
22 siječnja, 2017
Profesionalna aromamasaža
22 siječnja, 2017

Joga za trudnice odsad i u Varaždinu

Tečajevi joge za trudnice
Studio SHAKTI Varaždin
Vodnikova 2a

Za raspored vježbanja nazovite 

Informacije: 099 211 75 85 Gordana

Izuzetno je važno da za vrijeme trudnoće žene održavaju tjelesno zdravlje i mentalnu stabilnost. To je podjednako važno za majku kao i za dijete u njoj. U umovima ponekih žena postoji strah da vježbanje joge može uzrokovati pobačaj. To su, dakako, obične bapske priče.

Postoji mnogo medicinski opravdanih razloga zašto bi svaka trudnica trebala vježbati jogu. Kroz praksu asana, maternica postaje snažnija pa je i porod lakši; jačaju i mišići zdjelice, poboljšava se rad reproduktivnih organa, a kralježnica postaje snažnija i fleksibilnija što olakšava život u periodu prije poroda.

Posebnim vježbama olakšava se ekspanzija šupljine unutar zdjelice, stvara se dodatni prostor unutar maternice čime se osigurava dobra cirkulacija krvi i adekvatan prostor za djetetove pokrete.

Vježbanje poza, pokreta i disanja blagotvorno djeluje na smanjenje čestih problema trudnica: visoki pritisak, naglo debljanje i albumin u urinu. Duboko disanje i pranajama umiruju živce, relaksiraju tijelo te smanjuju česti umor.

Prakticiranje joge u društvu drugih trudnica dodatni je stimulans za podizanje samopouzdanja i građenje pozitivnih misli za predstojeći najradosniji događaj.

Joga studio Shakti u Varaždinu nudi tečaj joga za trudnice i one koje to namjeravaju postati.