Pranik terapije u Varaždinu
23 siječnja, 2017
Korisni savjeti za polaznike joge
5 veljače, 2018

Joga za trudnice

Vježbanje joge je najbolje što trudnica može priuštiti sebi i svom djetetu. Joga ne samo da vas  fizički i psihički priprema za rađanje, ona vam također omogućuje povezivanje s bebom kroz duboko opuštanje.

Vježbe za trudnice specifične su i najbolje je ako ih vodi certificirani/a instruktor/ica jer u određenoj fazi trudnoće neke vježbe mogu biti kontraproduktivne i štetne. Cilj vježbanja je pripremiti područje zdjelice koja će iznijeti najveći teret rađanja, smanjiti pritisak na ligamente i olakšati napor donjeg dijela leđa izazvan povećanim trbuhom. Joga doprinosi elastičnosti i izdržljivosti cijele muskulature, a posebne vježbe disanja dragocjena su pomoć kod trudova.

Osim majci joga koristi i bebi koja tijekom vježbanja prima više kisika i endorfina. Jednostavnim tehnikama disanja i opuštanja, majka se i suptilno povezuje sa svojim čedom.

Jedna od prednosti vježbanja joge za trudnice u studiju Shakti jesu male grupe što mi olakšava individualizirani pristup a to znači da svaka vježbačica radi program vježbi koji je najprimjereniji njenoj tjelesnoj spremi i njenom zdravstvenom stanju.

Na kraju ali ne manje važno, uz zajedničko vježbanje upoznat ćete i druge buduće majke i s njima razmjenjivati dragocjena iskustva i spoznaje.

Ali još nije kraj lijepim stvarima u studiju Shakti! Svaka trudnica dobiva poklon masažu po izboru od našeg certificiranog masera!

 

Vaša Gordana,  cert. instruktorica joge u studiju Shakti Varaždin, Vodnikova 2a

Za točan raspored termina nazovite me na  099 211 7585 

Raspored vježbanja potražite na našem portalu www.astral.com.hr ili na FB Shakti yoga-dance studio