Emocionalna inteligencija
22 siječnja, 2017
Uredska joga
22 siječnja, 2017

Jogom do boljeg seksa!

Joga nudi puno blagodati za um, tijelo i dušu, a jedna od njih je i da poboljšava seksualni život. Zahvaljujući jogi bit ćete opušteniji, orgazmi će biti ‘žešći’, imat ćete više energije…

Radeći na vlastitom tijelu, umu i duši pomoću joge ćete poboljšati život. Ona nudi i puno više nego možete zamisliti, obogaćuje i vaš seksualni život, tvrdi stručnjakinja za seks i veze dr. Yvonne K. Fulbright. Kada jednom zapostavite svoje tijelo, teško se vratiti u normalu. Možda će vam čitanje ovog teksta pomoći da shvatite koliko su vam neke stvari potrebne, a lako ih se odreknete.

Dr. Fulbright tvrdi da joga na devet načina može poboljšati seksualni živote. Evo kako:

1. Oslobađanje od stresa
Vježbe disanja pomažu vam da dišete punim plućima, umanjuju osjećaj anksioznosti i poboljšavaju cirkulaciju. Disanjem se možete osloboditi stresa, a kada se oslobodite stresa sve ostalo polako dolazi na svoje mjesto, bolje se osjećate, odmorniji ste. Sve to, naravno, pozitivno utječe i na seksualni život jer su i um i tijelo u boljoj funkciji.

2. Snažniji orgazmi
Prakticiranjem joge imate bolju kontrolu nad svojim mišićima, a i orgazmima. Primjenjujući te iste tehnike koje koristite prilikom vježbanja za vrijeme seksa vaš vrhunac možete produljiti i povećati. A istim tim vježbama možete opustiti mišiće na cijelom tijelu te se još prepustiti užitku.

3. Poboljšana energija
Biti u kondiciji, fizički aktivan, učiti kako se opustiti i osloboditi stresa putem disanja te se pritom zabavljati koraci su do odlične energije, a sve zahvaljujući jogi. Joga osnažuje i dok se brinete o sebi, brinete i o svom seksualnom životu. Bolja energija – veća izdržljivost u krevetu!

4. Spoznaja i prihvaćanje
Prakticirajući jogu postajete svjesniji svog tijela i njegovih mogućnosti te granica. U isto vrijeme razvijate fleksibilnost, koordinaciju, ravnotežu, fizičku i psihičku snagu… sve ono što će vam biti od pomoći i prilikom vođenje ljubavi. S jogom ste graciozniji i samopouzdaniji, znate koje su vaše mogućnosti i prihvaćate ih.

5. Bolja kondicija
Kontinuiranim vježbanjem dovodite se u boju formu i kondiciju, a samim time se i osjećate bolje, metabolizam je poboljšan. Formira se mišićna masa, prokrvljenost je bolja i to vam daje uvid u sasvim novo tjelesno stanje kojim ćete zasigurno biti zadovoljni. A bolja kondicija je i dodatni plus u krevetu.

6. Nove poze u seksu
S obzirom da kroz jogu vježbate rad mišića, tijelo postaje gipkije s većim mogućnostima za isprobavanje nekih novih poza za još bolji užitak. Konačno ćete moći isprobati neke egzotičnije poze koje prije niste mogli.

7. Bolji osjećaj za predigru
Joga nas podsjeća na to da je tijelo potrebno dobro pripremiti kako bi nas ono nagradilo time da se osjećamo dobro. Isto je tako i sa seksom. Što je predigra bolja i zadovoljstvo će biti veće.

8. Erotski sjaj
Joga nudi nove poglede na život. Osjećat ćete se sve bolje i bolje. Zablistat ćete u svakom pogledu, tako i erotskom. A sve je to uzrok boljeg razumijevanja i povezivanja vašeg uma i tijela. S jogom samopouzdanje raste i oslobađa se seksualna energija.

9. Napredak u vezi
Parovi koji zajedno prakticiraju jogu uče kako uskladiti disanje i pokrete. Vježbaju na sinkroniziranju protoka energije kao i na zajedničkom istraživanju seksualnog potencijala i kreativnosti.