Više o imenu i prezimenu
22 siječnja, 2017
Glavni brojevi
22 siječnja, 2017

Namještanje atlasa

Piše: Vladimir Maruševac

Metoda namještanja atlasa neobično je jednostavna i brza, a njen ishod je izuzetno značajan za ukupno zdravlje. Brojni problemi i tegobe nestaju nakon samo jednog odlučnog poteza vašeg terapeuta.

Malo je u Hrvatskoj onih koji su čuli za metodu namještanje atlasa, iako u Europi ta metoda već dugi niz godina donosi zdravlje i dobrobit mnogima koji su joj se podvrgli.1981. godine metodu je prvi primijenio Dr. Peter Huggler. On je uvidio da se kiropraktikom ne mogu riješiti svi problemi povezani uz kralježnicu, pa je tražio uzrok koji dovodi do glavnih problema.

Tako je došao do iznenađujućeg otkrića da je kod oko 90% ljudi, najgornji kralježak zvani atlas, pomaknut sa svoga mjesta, u jednu stranu. Odmah mu je bilo jasno koje probleme izaziva takva anomalija. Budući da prvi vratni kralježak «sjedi» u atlasu, a pomaknuti atlas ga vuče sa sobom u stranu, dolazi do toga da se cijeli kičmeni stup dovodi u krivi, savinuti položaj. Uslijed toga dovode se u neravnotežu kukovi, i u tom slučaju imamo skraćenje jedne noge. I sami možete zamisliti kako to djeluje na sklad cjelokupnog kostura.

Sljedeći problem nastaje zbog smanjenja otvora na pomaknutom atlasu, kroz koji prema mozgu idu krv i sve druge hranjive tekućine, zatim, kod pomaknutog atlasa dolazi do stalnog pritiska na leđnu moždinu i živce. To dovodi do niza problema na fizičkoj i psihičkoj razini. Vraćanje atlasa na njegovo mjesto vrlo je jednostavan postupak, potpuno bezbolan i brz.

U Vitalogie sistemu postupak namještanja izvodi se u ležećem položaju, a samo namještanje izvodi se sa prstima, nakon dijagnostike kojom se utvrdi je li atlas pomaknut.

Zašto u ležećem položaju? Zato jer bi u sjedećem položaju težina glave pritiskala atlas pa u tom položaju treba puno veća snaga da bi se atlas vratio na mjesto.

Nakon namještanja slijedi odmor, a zatim ponovna dijagnostika sa kojom se ustanovi je li atlas vraćen na svoje mjesto. Cijeli postupak traje oko 30 min.

Nakon zahvata dolazi do «samo-podešavanja» kičme u pravilan položaj, pa mnogi problemi povezani sa iskrivljenjem kičme nestaju. To podešavanje može trajati čak do 6 mjeseci.

Zbog bolje snabdjevenosti mozga hranjivim tekućinama, dolazi do mnogih pozitivnih promjena na psihičkoj i umnoj razini.

I tako, jedan mali zahvat može dovesti do vrlo kvalitetnih pomaka na svim razinama življenja.

Ayurveda centar Prema
Vladimir Maruševac

Adresa
Piščanovec 46
42223 Varaždinske Toplice
Hrvatska/Croatia

Telefon
+385 42 633 979

GSM
091 5698803
095 8405480

SVE INFORMACIJE NAJLAKŠE I NAJBRŽE: e-mail: info@ayurveda-prema.com