Galerija modela
22 siječnja, 2017
Joga za trudnice odsad i u Varaždinu
22 siječnja, 2017

Orgonski generator

Orgonski generatori konstantno zrače zdravi orgon i automatski pretvaraju štetno zračenje koje emitiraju elektronički uređaji u pozitivno zračenje. Ovo se događa pasivno, stoga uređaj ne treba napajanje ni održavanje. Ugrađeni kristali ne trebaju čišćenje (za razliku od standardnih kristala) budući da uređaj ne nakuplja negativnu energiju.

Izrada uređaja temelji se na orgonskoj teoriji Wilhelma Reicha koji je utvrdio postojanje orgona. Orgon (poznat i kao prana, ki, chi, eter, životna energija, esencija kreacije) je kreativna sila u prirodi, nevidljiva energija koja ispunjava cijeli svemir, kreira materiju i život. Orgonska energija prožima cijelo tijelo, a njegovo zračenje u okolni prostor naziva se aura. Dr. Reich je čovječanstvu ponudio i znanje o postojanju negativnog orgona koji na ljude djeluje vrlo štetno. Dok kod nekih osoba izaziva agresiju, kod drugih može potaknuti depresiju i povlačenje u sebe. Dugoročno izlaganje štetnom orgonu izaziva razne bolesti i opterećenja. U današnje doba, glavni izvor negativnog orgona su mobiteli i repetitori za mobilne uređaje, kompjuteri, mikrovalne pećnice, televizijski prijemnici i monitori, električne instalacije, dalekovodi i trafostanice, zatim zagađen okoliš i zračenje ljudi (uslijed pušenja, bolesti itd.). Tehnologija koja stoji iza ovog vječnog generatora pozitivne orgonske energije zove se orgonit.

Orgonit je sintetička supstancija čiji individualni sastojci u zajedničkoj mješavini imaju alkemijsko djelovanje. Orgonit u svome sastavu sadrži epoksidnu smolu, metal i kristale te bakrene zavojnice koje pojačavaju djelovanje gorskoga kristala ili kvarca. Za razliku od drugih modela u koje se iz komercijalnih razloga ubacuje olovo, aluminij, mesing ili neki drugi obojeni i otrovni metal, ovi modeli su potpuno čisti i rađeni prema izvornome Reichovom naputku.

Orgonski generatori konstantno zrače zdravi orgon i automatski pretvaraju štetno zračenje koje emitiraju elektronički uređaji u pozitivno zračenje. Ovo se događa pasivno, stoga uređaj ne treba napajanje ni održavanje. Ugrađeni kristali ne trebaju čišćenje (za razliku od standardnih kristala) budući da uređaj ne nakuplja negativnu energiju.

Svojstva i djelovanje

• štiti od elektromagnetskog zračenja (kompjuteri, televizijski prijemnici, mobiteli,mikrovalne pećnice i sve elektroničke opreme), zračenja podzemnih voda i svemirskog zračenja tako da održava i jača imunološki sistem te čisti,
• balansira i puni energetsko polje (auru) i energetske centre (čakre).
• pomaže kod energetskog obnavljanja organizma i kod oporavka nakon operacije,tretiranju kancerogenih i kroničnih bolesti
•„orgonizira“ prostor u kojem boravite, stvara pozitivno ozračje
• omogućava mirnije snove i dublji odmor
• emotivno smiruje, pomaže kod nadvladavanja depresije, tuge i strahova
• djeluje antistresno , omogućava smirenije i sretnije raspoloženje
• harmonizira međuljudske odnose
• pojačava psihičke i duhovne sposobnosti
• djeluje na emotivno/mentalnom usklađenju
• smanjuje hiperaktivnost djece
• potiče kreativnost
• energetizira vodu
• djeluje na sposobnost boljeg pamćenja i učenja
• štiti od negativnih energija drugih ljudi

Ono što se nazivalo bioelektricitetom Reich je prepoznao kao mnogo moćniju energetski silu – oblik životne energije prisutnu u živim organizmima koja se očituje kao emocija i seksualnost ali je također izravno vidljiva kroz mikroskop kao plavkasto zračeća energija koju je na koncu nazvao orgonskom energijom. Kasnije je primijećena kao fenomen plavkasto zračeće energije oko organizama, drveća čak i planinskih lanaca. Plavi orgon postoji i u slobodnoj formi unutar atmosfere. Reich je pisao o «omotaču» plavkaste zračeće energije koja okružuje Zemlju davno prije nego što su prve satelitske snimke potvrdile taj fenomen.

Orgonska energija u atmosferi je fizički fenomen koji bi bio sličan združenim starim idejama o “životnoj sili” i “eteru”. On slijedi zakone fizike, ispunjava sav prostor, ekspandira se i kontrahira u pulsirajućem ritmu i djeluje interaktivno s različitim materijalnim supstancijama: izgleda da svaka vrsta materije privlači orgon, ali u različitim stupnjevima brzine.

Orgonska energija i energija ki chi prana vjerojatno su ista energija premda o njima govore u posve drukčijim kontekstima, ali postoje eksperimenti koji nam govore da energija akupunkture jest orgonska energija. Ima veoma snažan učinak na zdravlje čovjeka – imunitet, zarastanje rana pa čak i liječenje tumora.

Voda snažno privlači orgon i tako pomaže stvaranju fenomena žive vode (znanstveno klasificirane kao “aktivirane” ili “strukturirane” vode) koja je fundamentalna za životne procese kao i za vodu na Zemlji. Orgonom se eksperimentiralo u visokom vakuumu ( nulta točka vakuumske fluktuacije) dokazujući da prožima sav prostor baš poput kozmičkog etera. Reichovi daljnji eksperimenti u tom području doveli su do novih kontroverzi , do novih metoda za rješavanje problema suše i ozeljenjavanja pustinja te novi pristupi dekontaminaciji nuklearnog otpada. Njegovi eksperimenti sugerirali su postojanje novog izvora čiste energije kojom bi se jednoga dana čovjek mogao uzvinuti do zvijezda.

Reich je razvio posebnu metalnu napravu kija je privlačila visok naboj orgonske energije izravno iz atmosfere – orgonski akumulator. Orgonski akumulator se dokazao kao odličan u terapijama zacjeljivanja rana i opeklina, kao pospješivač rasta biljaka itd. Reich je primijetio da izvjesne bolesti uzrokovane niskom razinom energije poput raka mogu biti uspješno tretirane orgonskim akumulatorom.

Reich je otkrio da osoba u fazi visoke emocionalne ili seksualne uzbuđenosti na površini kože pokazuju vrhunac bio-električnih potencijala, a to je više od tipičnog elektriciteta.