Pranic Healing – Renata Peček

Liječenje je iskustvo duše – Vječeslav Demenski
22 siječnja, 2017
Panchakarma za pomlađivanje
22 siječnja, 2017

Pranic Healing – Renata Peček

Pranic Healing je jednostavna, ali moćna i djelotvorna tehnika iscjeljivanja bez dodira.

Što je Pranic Healing?

Pranic Healing je drevna tehnika korištenja prane (bioenergije) u iscjeljivanju. Iscjeljivanje pranom je visoko razvijeni i provjereni sustav iscjeljivanja kojeg je razvio učitelj Choa Kok Sui,a koristi pranu za balansiranje, harmoniziranje i transformiranje energija u tijelu. Prana je sanskrtska riječ, a znači život ili snaga. Ova nevidljiva vitalna energija održava nas na životu i u dobrom zdravstvenom stanju. Kinezi ovu suptilnu energiju u akupunkturi nazivaju Chi. Na hebrejskom je Ruach ili dah života.

Proučavajući i prakticirajući drevna znanja godinama Grand Master Choa Kok Sui razvio je sustav energetske medicine – Pranic Healing (iscjeljivanje pranom). Ovaj sustav daje jednostavne upute kako koristiti pranu za usklađivanje energetskih procesa u tijelu. Učenje Grand Master Choa Kok Sui-a diljem svijeta prenose njegovi učenici, kvalificirani instruktori i iscjelitelji.

Zašto iscjeljivanje pranom?

Iscjeljivanje pranom je vrlo jednostavna i moćna tehnika iscjeljivanja bez dodira. Njezino temeljno načelo je samoiscjeljivanje tijela, a proces iscjeljivanja se ubrzava povećavanjem dotoka životne energije koja nam je dostupna iz sunca, zraka i tla. Učitelj Choa Kok Sui je rekao: “Životna energija ili prana je svuda oko nas. Ona je sveprisutna, a mi smo zapravo u oceanu životne energije. Polazeći od ovog principa, iscjelitelj može pranu ili životnu energiju uzeti iz svog okruženja”.
Iscjeljivanje pranom ne zahtjeva nikakve lijekove pa čak ni fizički kontakt. Fizički kontakt nije potreban jer iscjelitelj radi na energetskom, a ne direktno na fizičkom tijelu. Energetsko tijelo ili aura je omotač koji okružuje naše fizičko tijelo, upija životnu energiju i provodi je kroz fizičko tijelo do mišića, organa, žlijezda… Oba tijela (energetsko i fizičko) međusobno su vrlo povezana tako da ono što djeluje na jedno tijelo, djeluje i na drugo.
Razlog zbog kojega iscjeljivanje pranom djeluje na energetsko tijelo je taj da se fizičke bolesti prvo pojavljuju kao energetski poremećaji u auri, a tek kasnije pojavljuju se kao problemi na fizičkom tijelu.

Dva osnovna zakona u iscjeljivanju pranom

Iscjeljivanje pranom temelji se na dva zakona: zakonu samoizlječenja i zakonu prane ili životne energije. Iako su ti zakoni prilično očigledni, začuđuje to što ih većina ljudi nije svjesna.

1. Zakon samoizlječenja
– Tijelo ima sposobnost iscijeliti se samo. Kada osoba ima neku ozljedu ili opeklinu, tijelo će je samo zacijeliti za nekoliko dana ili tjedana. Za virusne bolesti ne postoji učinkoviti lijek, no kada čovjek oboli od lakše virusne infekcije, tijelo će se, za tjedan – dva, potpuno oporaviti. Taj proces ozdravljenja može se ubrzati povećavanjem životne energije u zahvaćenom dijelu ili u cijelom tijelu.

2. Zakon životne energije – Da bi tijelo bilo živo, mora imati pranu, chi ili životnu energiju. Bolest ne znači ništa drugo nego da je zahvaćeni dio tijela ostao djelomično ili potpuno bez zdrave energije. Bolesne stanice brže troše pranu pa izlječenje možemo potaknuti i ubrzati dodavanjem prane (zdrave životne energije). Prana ubrzava prirodne biokemijske procese iscjeljivanja organizma. Primjenom iscjeljivanja pranom na oboljeli dio tijela proces ozdravljenja se znatno ubrzava. Iscjeljivanje pranom zasniva se na jednostavnim prirodnim zakonitostima.

Iscjeljivanje pranom jednostavno je naučiti

Svaka osoba prosječne inteligencije, prosječne sposobnosti koncentracije, otvorenog uma i određenog stupnja ustrajnosti može naučiti iscjeljivanje pranom za razmjerno kratko vrijeme. Potrebno je aktivirati energije i instinkte koje svatko od nas posjeduje. Osnovna načela i postupci mogu se naučiti u nekoliko predavanja, no potrebno je nešto više vremena posvećenog prakticiranju naučenog.

Proučavajući i prakticirajući drevna znanja godinama Grand Master Choa Kok Sui je razvio sustav energetske medicine – Pranic Healing (iscjeljivanje pranom). Ovaj sustav daje jednostavne upute kako koristiti pranu za usklađivanje energetskih procesa u tijelu. Učenje Grand Master Choa Kok Sui-a diljem svijeta prenose njegovi učenici, kvalificirani instruktori i iscjelitelji, a u Hrvatskoj tečajeve organizira Pranic Healing Hrvatska.

Pranic Healing centri su osnovani u više od sedamdeset zemalja na svim kontinentima. U Hrvatskoj odnedavno djeluju centri u:
• Tinjanu (odg. osoba Roberto Starčić – 091 223 5161)
• Labinu ( odg. osobaMarko Blažina – 091 567 1093)
• Rijeci (odg. osoba Denis Paljuh –091 154 5754)
• Zagrebu (odg. osoba dr. Darko Krnić – 091 535 3783) i
• Ivancu (odg. osoba Renata Peček – 091 507 5783).

Neki od tečajeva:

• Osnovni tečaj iscjeljivanja pranom
• Napredno iscjeljivanje pranom
• Psihoterapija pranom
• Kristaloterapija pranom
• Psihička samoobrana
• Superbrain Yoga
• Face lifting pranom (Pomlađivanje lica)
• Oblikovanje tijela pranom
• Meditacija za postizanje jedinstva s Višom dušom ili Meditacija za Realizaciju Duše
• Tečaj vidovitosti
• Kriyashakti – za blagostanje i uspjeh
• Feng Shui pranom
• Duhovno vođenje poslova…

Primjenom iscjeljivanja pranom možemo liječiti svebolesti fizičkog tijela pa čak i one najteže kao i razna psihička oboljenja. No primjena prane je puno je šira i obuhvaća sva životna područja.

Iscjeljivanje pranom nije zamjena za konvencionalnu medicinu ili psihoterapiju već je njena nadopuna!

http://www.pranichealinghrvatska.com

http://www.youtube.com/watch?v=dV7vLuRmbI0