Slučaj Wilhelm Reich
22 siječnja, 2017
Galerija modela
22 siječnja, 2017

Reichovi orgonski generatori

Orgonska energija u atmosferi je fizički fenomen koji bi bio sličan združenim starim idejama o “životnoj sili” i “eteru” . On slijedi zakone fizike, ispunjava sav prostor, ekspandira se i kontrahira u pulsirajućem ritmu i djeluje interaktivno s različitim materijalnim supstancijama.

PLAVIČASTI ORGON

Ono što se nazivalo bioelektricitetom Reich je prepozno kao mnogo moćniju energetski silu – oblik životne energije prisutnu u živim organizmima koja se očituje kao emocija i seksualnost ali je također izravno vidljiva kroz mikroskop kao plavkasto zračeća energija koju je na koncu nazvao orgonskom energijom. Kasnije je primijećena kao fenomen plavkasto zračeće energije oko organizama, drveća čak i planinskih lanaca. Plavi orgon postoji i u slobodnoj formi unutar atmosfere. Reich je pisao o «omotaču» plavkaste zračeće energije koja okružuje Zemlju davno prije nego što su prve satelitske snimke potvrdile taj fenomen.

ORGON PRANA KI CHI

Orgonska energija u atmosferi je fizički fenomen koji bi bio sličan združenim starim idejama o “životnoj sili” i “eteru” . On slijedi zakone fizike, ispunjava sav prostor, ekspandira se i kontrahira u pulsirajućem ritmu i djeluje interaktivno s različitim materijalnim supstancijama: izgleda da svaka vrsta materije privlači orgon, ali u različitim stupnjevima brzine. Orgonska energija i energija ki chi prana vjerojatno su ista energija premda o njima govore u posve drukčijim kontekstima, ali postoje eksperimenti koji nam govore da energija akupunkture jest orgonska energija. Ima veoma snažan učinak na zdravlje čovjeka – imunitet, zarastanje rana pa čak i liječenje tumora.

KOZMIČKI ETER

Voda snažno privlači orgon i tako pomaže stvaranju fenomena žive vode (znanstveno klasificirane kao “aktivirane” ili “strukturirane” vode) koja je fundamentalna za životne procese kao i za vodu na Zemlji. Orgonom se eksperimentiralo u visokom vakuumu ( nulta točka vakuumske fluktuacije) dokazujući da prožima sav prostor baš poput kozmičkog etera. Reichovi daljnji eksperimenti u tom području doveli su do novih kontroverzi , do novih metoda za rješavanje problema suše i ozeljenjavanja pustinja te novi pristupi dekontaminaciji nuklearnog otpada. Njegovi eksperimenti sugerirali su postojanje novog izvora čiste energije kojom bi se jednoga dana čovjek mogao uzvinuti do zvijezda.

ORGONSKI GENERATOR

Reich je razvio posebnu metalnu napravu koja je privlačila visok naboj orgonske energije izravno iz atmosphere – orgonski akumulator. Orgonski akumulator se dokazao kao odličan u terapijama zacjeljivanja rana i opeklina, kao pospješivač rasta biljaka itd. Reich je primijetio da izvjesne bolesti uzrokovane niskom razinom energije poput raka mogu biti uspješno tretirane orgonskim akumulatorom. Reich je otkrio da osoba u fazi visoke emocionalne ili seksualne uzbuđenosti na površini kože pokazuju vrhunac bio-električnih potencijala, a to je više od tipičnog elektriciteta jer se kreće u rasponu od tek nekoliko desetaka ili stotina milivolta.

Svojstva orgonskog generatora

Djeluje neprekidno
Pretvara negativnu energiju u pozitivnu
Pročišćava atmosferu, suzbija zaraze
Ublažava štetna zračenja
Odbija nametnike i gamad
Liječi nesanicu i suzbija noćne more
Liječi rane i posjekotine, regenerira kožu
Balansira čakre, pospješuje intuiciju i senzibilnost