Revolucionarni kućni revitalizator

Promatrač i korektor sudbina
22 siječnja, 2017
Čudnovati čajevi iz Hrebinca
22 siječnja, 2017

Revolucionarni kućni revitalizator

VITALIZIRAJUĆA TERAPIJA ELEKTROMAGNETSKIM REZONANCIJSKIM SUSTAVOM

U novogradiškoj elektrotehničkoj školi već dugi niz godina radi ing. Matajčević koji pored jednadžbi i laboratorijskih pokusa svojim učenicima zna demonstrirati i jednu čudnovatu elektronsku napravu za održavanje dobroga zdravlja. Iako nije liječnik po struci, već inžinjer elektronike, posljednjh se dvadesetak godina posvetio unapređivanju zdravlja: primjeni i usavršavanju elektromagnetskog rezonancijskog sustava (EMRS) koji je doveo do prave male revolucije u području bioenergetske medicine.

Petar Matajčević omiljen je među svojim učenicima i sugrađanima. Kako i ne bi kada je tolikima pomogao prebroditi zdravstvene teškoće. Popularni Petar ne zadovoljava se postignutim uspjesima već se i dalje neprekidno usavršava na stručnim seminarima koje pohađa u Austriji, a gdje je uz stručna znanja usput stekao i zvanje Waldorfskog učitelja. Još od mladosti bavi se izučavanjem parapsihologije, odnosno psihotroničkih disciplina.

Objasnite nam djelovanje elektromagnetsko-rezonancijskog sustava (EMRS) za poboljšavanje zdravlja!

– Riječ je o sustavu koji je razvila jedna respektabilna austrijska firma. Po principu rada sličan je dijagnostičkom magnetskom rezonatoru, no ovaj naš djeluje ne samo za dijagnostičke već i za preventivne i za terapeutske svrhe. Naprimjer, jednom bolničkom rezonatoru jakost pulsnih magnetskih polja mjeri se u redu veličina od nekoliko tesla dok su u prevenciji i terapiji te jedinice jakosti milijun puta manje i iznose nekoliko desetina ili stotina mikro tesla.

Sustav funkcionira tako što zahvaljujući specifičnim oblicima strujno naponskih impulsa, pulsnohomogena magnetska polja emitiraju one spektre frekvencija ili titraja koji odgovaraju staničnim i organskim titrajima čovjeka. Posljedica toga je povećanje napona stanice a time i propusnosti stanične membrane čime se povećava unos hranjivih tvari i kisika kao i izlaženje toksina i otpadnih tvari.

Kako se provodi terapija i koji su njeni učinci?

– Povoljno je 2-3 puta dnevno izložiti se djelovanju pulsnih homogenih magnetskih polja i to u trajanju od 8, 16 ili 24 minute. Svaka stanica, pojedini organi ili cijelo tijelo stupaju u rezonanciju s jednom od frekvencija magnetskoga polja. Posljedica toga je povećavanje napona membrane stanica čime se povećava propusnost membrane, a time i unos prvenstveno kisika te hranjivih sastojaka i vode. S druge strane dolazi do povećanog izlaženja štetnih tvari (nusprodukti metabolizma ) poput otpadnih voda, ugljičnog dioksida itd.

Daljni efekti su: pojačana cirkulacija i to posebno mikrocirkulacija te jedan izuzetno važan efekt: smanjivanje viskoziteta krvi, tj. smanjivanje krvne gustoće što je izuzetno važno kod prevencije od moždanog i srčanog udara. Ovo smanjivanje viskoziteta krvi značajno je glede smanjivanja širenja metastaza, što dokazuju najnovija nezavisna medicinska istraživanja.

Valja još istaći kako se ovim sustavom uravnotežuje autonomni živčani sustav. Dakle, to je nadasve čista regulacijska terapija koja pridonosi jačanju tjelesnog imuniteta čime se osnažuju iscijeliteljske mogućnosti organizma.

Od kojih se aparata sastoji EMRS i kako oni djeluju?

Sustav se sastoji od posebnog upravljačkog uređaja tj. medicinskog mikroračunala, adaptera 220/15v, zatim aplikatora za cijelo tijelo koji se spaja na upravljački uređaj, lokalnog jastučnog aplikatora te štapnog aplikatora za punktualnu primjenu (primjenjuje se u akupunkturi kod osoba koje se boje igala npr. kod djece ) zatim kod raznih “točkastih” smetnji (sinusi, tinitus, upale zubnog mesa, očne tegobe itd.).

Posebno značajan dio je biofeedback senzor. To je vrlo osjetljiv elektronički uređaj uz čiju pomoć se vrši automatska regulacija inteziteta pulsnih magnetskih polja (individualno prilagođavanje terapije).

Moguća je i primjena posebne akumulatorske baterije tako da tretmane možemo davati u prirodi ili na sportskim terenima. Svi nabrojani dijelovi patentirani su u Njemačkoj .

Kako djeluje biofeedback senzor?

– Senzor je osjetljivi elektronički sklop koji se sastoji od dva integrirana kruga, a najčešće se postavlja na kažiprst lijeve ruke. Tijekom tretmana senzor šalje mikroračunalu biološke podatke o našem tijelu i to u obliku slabih struja. Najvažniji je parametar HRV – podatak o varijabilnosti otkucaja srca. Senzor ne registrira otkucaje srca već razmake između otkucaja. Naime, ako netko ima stalno iste razmake između otkucaja srca, onda on živi zadnje trenutke svoga života. Dakle, kod svakog čovjeka postoje varirajući razmaci između otkucaja srca i oni ukazuju na poremećaje u organizmu. Podatke o HRV-u senzor šalje računalu, a ono automatski prilagođava intenzitet magnetskog polja stanju organizma te ga dovodi u ravnotežu.

Jesu li potrebne neke pripreme prije tretmana?

– 15 do 30 minuta prije tretmana potrebno je popiti pola litre čiste vode i to tako da svaki gutljaj prethodno promućkamo u ustima, tj. impregniramo slinom. Ako vodu naglo pijemo nastaje opterećenje želuca i osjećamo se kao da nam je kamenje u njemu. Zašto voda? Ona se u danom vremenu mora proširiti po organizmu, dospjeti do svake stanice, tako da magnetska polja dospiju do svake od njih (voda predstavlja dipol). S druge strane, voda prihvaća oslobođene toksine ili taloge iz organizma pa se preko urina ili znoja oni izlučuju iz organizma. Ovaj sustav je pored svega navedenog i čistač organizma, ali samo uz dovoljnu količinu vode.

Kakve su to lokalne terapije? Spomenuli ste jastučni i štapni aplikator?

– Lokalne terapije vršimo isključivo nakon tretiranja cijelog tijela a u svrhu smanjivanja bolova kao i za regeneraciju stanica. Nakon obveznoga tretmana cijelog tijela pristupamo lokalnoj terapiji pomoću navedena dva aplikatora, jastučnog i štapnog.

Uzgred valja spomenuti da je u svijetu obavljeno preko 2000 medicinskih studija koje potvrđuju široki raspon primjene tih aplikatora. Zavidni rezultati postignuti su u ortopediji (kod preloma, reume koljena, oštećenja kukova i kralježnice, artritisi, artroze itd.) internoj (probavne i crijevne smetnje, jetra, bubrezi itd. ) neurologiji (multiplaskleroza, Parkinsonova bolest, moždani udar – rehabilitacija itd.) kod metaboličkih bolesti (giht, pretilost, dijabetes tip 1 i tip 2 i slično) psihičkih tegoba (stres, depresija, nesanica, problemi s koncentracijom, mokrenje u krevet itd.) u ginekologiji (predmenstrualne, menstrualne i klimakterijske smetnje, ciste, miomi, impotencija kod muškaraca) u dermatologiji (akne, dekubitusi, psorijaza) uho grlo i nos (tinitus, sinusi, upale krajnika itd).

U sportu se primjenjuje prije i poslije treninga ili natjecanja i kod tretmana ozljeda. Ako ležimo priključeni na EMRS 16 minuta prije treninga ili natjecanja, pojačava se energija tijela i prokrvljenost, a ako nakon velikih napora ležimo najviše 24 minute onda dolazi do opuštanja, uklanjanja umora i regeneracije stanica.

Kako EMRS terapija djeluje na psihička oboljenja?

– Zbog harmonizirajućeg djelovanja pulsnohomogenih magnetskih polja terapija djeluje izuzetno smirujuće i pomaže u uklanjanju stresa, PTSP-a, depresije, a vrlo povoljno djeluje i kod uklanjanja nesanice .

Postoje čak i dopunske terapije bojama! Što je to ACS sustav?

– Uz standardni EMRS može se nabaviti i ACS (audio-kolor sustav) koji priključujemo na upravljački uređaj pa se terapija zvukom nadopunjuje bojama. Kombiniranim tretmanom smanjuje se stres, a naročito depresija te se posredno pojačava energija tijela. ACS se sastoji od slušalica i specijalnih naočala koje su također izvorni patent.

Koliko je tretmana potrebno proći za uspješno provedenu terapiju?

– EMRS nije čarobni štapić; potrebno je više tretmana, ovisno o prirodi i težini oboljenja ili povrede. Važno je naglasiti da se prije početka lokalne terapije ekipi liječnika u Austriju šalje službeni obrazac s opisom bolesti i nazivom lijekova koje pacijent koristi. Liječnici energomedicine propisuju tretmane magnetskom rezonancijom. Moj zadatak je naučiti pacijenta pravilnom korištenju sustava.

Tretmani se mogu obavljati i ambulantno kod liječnika, ali kod mnogih kroničnih oboljenja potrebno je redovito tretiranje 3 puta dnevno, prosječno po 30 minuta. Iz toga razloga korisno je posjedovati vlastiti kućni EMRS. I još nešto: terapija je najčešće kombinirana s lijekovima jer su oni tada maksimalno iskoristivi, a kod blažih tegoba i sâm sustav može znatno ili potpuno pomoći.

Možete li se sjetiti nekog posebno zanimljivog ozdravljenja?

– Najbolje se sjećam onih vlastitih kao i obiteljskih. Na sebi sam iskusio prestanak opadanja kose (jačanje korijena ), prestanak bolova u desnom kuku, otklanjanje probavnih tegoba, a kod supruge smanjenje stresa i otklanjanje gastritisa. Kod kćeri je došlo do smanjivanja bolova kod mjesečnice i smirivanje napetosti. Jedna osoba patila je od nesanice, no već nakon 5 minuta ležanja na aplikatoru za cijelo tijelo ona je zahrkala. Kasnije se čudom čudila kako je to bilo moguće jer ju do tada ništa nije moglo uspavati.

Zbog čega smatrate da je EMRS revolucionaran pronalazak?

– Zbog velikih mogućnosti primjene i to ne samo u ambulantnom već i u onom kućnom tretmanu. Njegova primjena u svakodnevici, naprimjer u sportu i rekreaciji, laka je i praktična. Duboko sam uvjeren da će u vrlo skorom razdoblju ovaj sustav biti vrlo tražen i ljudi će ga koristiti kao što danas koriste perilicu ili TV. Naime, uz malo samodiscipline svatko se lako navikne na osmominutno korištenje ujutro ili uvečer kada se iscrpljeni vratimo s posla. Stresni način života iziskuje korištenje upravo ovog sustava.

Kako neutralizirati sva ta negativna zračenja i vibracije kojima smo neprestano izloženi?

– To nije jednostavno jer tih zračenja ima posvuda: mikrovalna zračenja od mobitela, satelita, mikrovalnih pećnica, bežičnih međumrežnih veza i slično. Kod ovih smetnji magnetsko rezonancijski sustav je nezamjenjiv jer nema alternative.

I na kraju recite nam kako pristupiti terapiji? Je li kupnja uređaja neophodna?

– Uveo sam običaj da prvo demonstriram EMRS: dođem ljudima u kuću i dam nekoliko besplatnih tretmana. No kako je potrebno stalno tretiranje, u svrhu prevencije, vitalizacije ili višekratnih i čestih terapija, najbolje je nabaviti sustav pri čemu kupac dobiva kompletnu logistiku i pomoć, literaturu i sve ostalo što spada u stručnu podršku. Posjedujem veći broj certifikata i diplomu, a vlasnik sam i HUPED certifikata. Konačno naglašavam da je EMRS odobren od Svjetske zdravstvene organizacije te zadovoljava svim zahtjevima Europskog zakona o medicinskim uređajima.

——————————————-
E-mail: petar.matajcevic@po.t-com.hr
Tel. +385 35 365 450
——————————————-