Bubnjanjem do zdravlja i stabilnosti
22 siječnja, 2017
Egzotični ajurvedski centar na rubu zagorske šume
22 siječnja, 2017

Tijelo kao nebeski orkestar

Piše: Predrag Daraboš

Zakon oktave omogućava mnoga holistička liječenja

Tonska akupunktura je jedna od najomiljenijih i najpraktičnijih zvučnih aplikacija za samoiscjeljenje. U njoj se rabe praktične podešavajuće planetarne viljuške. Tonska akupunktura omogućuje blagotvornu staničnu masažu na visokim frekvencijama u svrhu obnavljanja prirodne stanične elastičnosti. Ona prožima cijelo tijelo, uključujući i unutarnje organe što odmah rezultira dubokom relaksacijom i dobrim raspoloženjem.

Ove tonske viljuške mogu se same podesiti i koristiti bez obzira nalazili li se kod kuće, u uredu ili na putu.

Nauka potvrđuju stare spoznaje, da ljudsko tijelo čine atomi i subatomske čestice koje vibriraju na određenim frekvencijama. Harmonično razvijeno i zdravo tijelo vibrira nečujne frekvencije koje su zapravo holografske rezonancije pulsirajućih valova univerzuma. Zahvaljujući dominantnom materijalizmu koji je čovjeka otuđio od vlastite biti, izgubljena je povezanost unutarnjih frekvencija tijela s izvornim zvukom univerzuma. Zbog toga je danas bolest pravilo, a ne izuzetak.

POREMEĆENA FREKVENCIJA ORGANA

Zdravlje je usklađenost vibracija tijela, uma i duha sa snagom i ritmom koji izvire iz primarnoga bića. Holistička medicina čovjekovo tijelo gleda kao da je orkestar koji prima i producira simfoniju zvukova, kemikalija, električnih naboja, boja i slika. Kada smo zdravi, instrumenti u našem orkestru sviraju tečno i usklađeno, a kada smo bolesni, jedan ili više instrumenata su mukli ili škripavi i nepodešeni s ostalima. Drevni iscjelitelji znali su da bolest predstavlja poremećenu frekvenciju organa i da se ona može uskladiti zahvaljujući rezonantnom efektu svetoga zvuka.

Gongovi, zvona, školjke, rogovi i udaraljke najčešći su inventar arhajskih svećenika i iscjelitelja. Gong je posebno zanimljiv jer nudi najširi raspon zvukova, a rezonantno djeluje na sve tjelesne frekvencije. U egipatskim i tibetanskim hramovima služio je kao instrument za transformaciju svijesti prilikom obrednih pojanja ili rituala žrtvi. Moderni majstor Puta gonga, Don Conreaux, koji je gostovao u Hrvatskoj, tvrdi da zvuk gonga djeluje stimulativno na sve tjelesne receptore uključujući i one najbitnije, čakre.

Gongmaster Don Conreaux & co. Teatar Vidra, Zagreb 2008.

Gong je najbolji rezonantni glazbeni instrument izvanredne transformacijske snage, pravi je generator ozdravljujućih snaga. Zvuk gonga kombiniran sa zvukom tibetanskih zdjela svojom sposobnošću kreiranja jakog polja nadtonova budi zvuk izvornog koda našeg energetskog bića. Time se ubrzava evolucija svijesti povezana s transformacijom negativnih energetskih naboja u unutrašnju svjetlost i snagu.

SVEMIRSKE KUPKE ZVUKA

Na radionici u Splitu Don Conreaux je demonstrirao kako 11 gongova sunčevoga sustava koristiti kao pomoć pri samoozdravljenju. Svaki planetarni gong ima specifično fizičko, psihičko i duhovno djelovanje. Mjesečev gong, djeluje na 2. i 5. čakru čovjeka (kreativnost, komunikacija, seksualnost). Sunčev gong djeluje na 3. čakru, solarni pleksus (volja, hrabrost, odlučnost). Planetarni gongovi koriste se i u radu s djecom s posebnim potrebama.

Don Conreaux radi s osobama oštećena sluha kojima zvuk gonga masira ušne membrane i time poboljšava slušne sposobnosti. Uz tretmane gongovih zvučnih kupki i joge djeca s cerebralnom paralizom, autizmom, multiple-sklerozom, Downovim sindromom i mišićnom distrofijom mogu se duboko opustiti i time poboljšati ostale terapeutske učinke.

Načelo djelovanja zvukova planetarnih gongova danas je moguće razumijeti zahvaljujući švicarskom matematičaru i glazbeniku Hansu Coustou koji je otkrio začuđujuće relacije između glazbenih tonova i boja, između makrokozmosa i najsićušnije stanice organizma.

ZAKON OKTAVE

U svojoj sada već kultnoj knjizi The Cosmic Octave Cousto razotkriva drevni tajni ključ omjera koji je bio predmet istraživanja Louisa Charpentiera u njegovoj slavnoj knjizi The Secrets of Chartre Cathedral u kojoj je ovaj dokazivao postojanje odnosa između prostornih proporcija i osnovnih vremenskih podjela. Ta tajanstvena mjerna jedinica je uračunata u proporcije piramida sa Gizeha i Salomonovoga hrama i ugrađena je u temelj Coustoova zakona oktave. Zahvaljujući tome zakonu Cousto je uspio dokazati i demonstrirati izravne odnose astronomskih fenomena poput planetarnih orbita s planovima poznatih građevina, s drevnim i modernim mjernim sustavima, s ljudskim tijelom, s glazbom i naposljetku, možda i najznačajnije – s medicinom. Danas zakon oktave omogućava mnoga holistička liječenja uključujući i znanstvenu primjenu planetarnih gongova.

PLANETARNE VILJUŠKE

Cousto je sa suradnicima izumio jednu od najomiljenijih i najpraktičnijih zvučnih aplikacija za samoiscjeljenje – tonsku akupunkturu u kojoj se rabe praktične podešavajuće planetarne viljuške.

Tonska akupunktura omogućuje blagotvornu staničnu masažu na visokim frekvencijama u svrhu obnavljanja prirodne stanične elastičnosti. Ona prožima cijelo tijelo, uključujući i unutarnje organe što odmah rezultira dubokom relaksacijom i dobrim raspoloženjem. Ove tonske viljuške mogu se same podesiti i koristiti bez obzira nalazili li se kod kuće, u uredu ili na putu.

Od objavljivanja Coustoove knjige i otkića velikoga zakona prošlo je manje od tri desetljeća za kojih se razvila doista impozantna lista zvučnih medicinsko-terapeustkih tehnika koje sada uz široku primjenjivost mogu imati i potreban znanstveni dignitet.