John Lennon – horoskop
22 siječnja, 2017
Čudnovati MMS – panacea novog doba
22 siječnja, 2017

Tijelo ne laže

Tijelo nam može odgovoriti na pitanja o stvarima koja su potisnuta u našu podsvijest. Metodom testiranja mišića tijelo nam samo govori što mu odgovara, a što ne.
(Andreja Paljevec, časopis Misteriji)

Naše tijelo, um i duša zajedno stvaraju okoliš koji je – kada je u ravnoteži – siguran i snažan. Kada u njega uđe nešto što naruši ravnotežu onda okoliš oslabi. Snaga, odnosno slabost, tog okoliša najprije se odražava u bioelektričnom sistemu našeg tijela te je zato možemo prepoznati pomoću kineziologije – metodom testiranja mišića. Predstavili smo način testiranja i izvođenja testa s dvije osobe. Sada ćemo vam predstaviti testiranje mišića koje možete sami provesti , te navesti još nekoliko praktičnih načina njegove uporabe.

Naše tijelo ne laže i može primjerenije ocijeniti događanja u sebi od svjesnog uma koji nas lako može prevariti. Tijelo nam može odgovoriti na pitanja o stvarima koja su potisnuta u našu podsvijest, bez predrasuda i ustezanja zbog društvenih normi ili naših težnji.

Uporabnom kineziologijom – pozitivnim odnosno negativnim odzivom mišića – možemo izmjeriti cijeli niz stvari: tjelesne teškoće, hranu i prehrambene dodatke, emotivnu neravnotežu koju uzrokuje strah, ljutnja ili mržnja, ograničavajuća uvjerenja i sklonosti, teškoće u međuljudskim odnosima, poslovne, obiteljske i novčane stvari, neravnotežu u auri, blokade u osobnom i duhovnom rastu.

Testirati možemo različite mišiće, iako test najlakše radimo na velikom, deltoidnom mišiću ruke. Testirana osoba istegne jednu ruku ispred sebe ili u stranu, njezin pomoćnik ili terapeut joj kaže da pokuša zadržati ruku u tom položaju, dok će je on pritiskati. Pri tome on opaža uspijeva li ruka izdržati pritisak ili popušta.

Ovaj način testiranja mišića detaljno je opisan u prvom članku, no često uza se nemamo drugu osobu s kojom bi mogli napraviti test. Tada možemo rabiti samotestiranje.

SAMOTESTIRANJE

1. PRSTI ZA KRUGOTOK.

Okrenemo lijevi dlan prema gore. Vrh lijevog palca spojimo s vrhom lijevog malog prsta (mezimca). (Ljevaci rabe desnu ruku.) Tako u ruci stvorimo bioelektrični krug koji ćemo koristiti za testiranje.

2. PRSTI ZA TESTIRANJE.

Palac i kažiprst druge ruke stavimo u sastavljeni krug. Testni palac i kažiprst neka budu ispod spojenog palca i mezimca i neka ih dodiruju.

3. POZITIVAN ODZIV.

Postavimo pitanje tipa da/ne za koje smo sigurni da je odgovor »da«, na primjer Zovem li se ______? Stisnemo skupa jagodice prstiju za krugotok, i onda podjednakom snagom pokušavamo spojene prste razdvojiti prstima za testiranje: donji palac pritišćemo uz gornji palac, donji kažiprst pritišćemo uz gornji mezimac. Prste za testiranje potiskujemo vodoravno. Važno je da pri stiskanju prstiju za krugotok i potiskivanju prstiju za testiranje rabimo jednaku snagu. Pritisak neka bude ravnomjeran, kontinuiran i bez trzaja.

Ako je odgovor na postavljeno pitanje pozitivan, prste za krugotok ćemo vrlo teško razmaknuti. Bioelektrični krug je snažan, snaga mišića ja sačuvana i prsti za krugotok se ne razdvajaju.

Postavimo si više pitanja tipa da/ne s potvrdnim odgovorom dok ne razvijemo osjećaj za pozitivan odgovor.

4. NEGATIVAN ODZIV.

Ponovno spojimo prste za krugotok te prstima za testiranje jednakom snagom pritišćemo na njih. Ovog puta će se bioelektrični krug prekinuti jer će prsti za krugotok oslabiti i razdvojiti se. Čak i ako ostanu spojeni, u usporedbi s pozitivnim odgovorom, bit će osjetno slabiji.

Postavimo si još nekoliko pitanja s negativnim odgovorom, a zatim se opet vratimo na pozitivne. Vježbajmo dok ne steknemo dobar osjećaj snage između prstiju za krugotok kad je naš energetski sistem uravnotežen, te slabosti kad je bioelektrični sistem ometen ili prekinut.

Ako ne uspijete razviti osjećaj za prepoznavanje pozitivnog i negativnog odgovora zamijenite ruke.